در حالبارگذاری 0
Share

شرکت شبکه افزار
(سهامی خاص)

شركت شبكه افــزار با هدف ارائه رهيافت هاي جـامع و خدمات تخصصي در زمينه شبكه هاي رايانه اي بر مبناي متدولوژي هاي نوين انفورمــاتيك در سال 1371 تأسيس گردید

Scroll Down
01

کنترل پروژه در شبکه افزار

کنترل پروژه فرآیندی‌ست که برای تشخیص به موقع مشکلات احتمالی در روند اجرای پروژه طراحی می‌شود. این فرآیند به مدیر پروژه اجازه می‌دهد که مشکلات پیش رو را قبل از بزرگ شدن و زمانی که یک راه حل آسان دارند، شناسایی و برطرف کند.

فرایند کنترل پروژه به زبان ساده

شاید بتوان گفت که فرآیند کنترل پروژه یک چرخه‌ی تکرارشونده است که در طی آن مدیر پروژه با استفاده از ابزارهای مختلف اندازه‌گیری و سنجش، پس از دریافت بازخورد از دیگران، انحرافات احتمالی در روند اجرایی پروژه را نسبت به خط مبنایی از پیش ‌تعیین ‌شده می‌سنجد و سپس تصمیم می‌گیرد که برای اصلاح روند فعلی نیاز به اعمال چه اقدامات اصلاحی است.

فرآیند کنترل پروژه شامل چهار مرحله‌ اصلی است:

۱.مشخص کردن فرایند و سنجه‌های کنترل پروژه

در مرحله‌ی اول باید ساختار پروژه مشخص شود. در همین راستا نیاز است تا دستورالعمل‌های مورد نیاز شامل فرآیند کنترل، شناسنامه و ماتریس تخصیص مسئولیت‌ها نوشته شود. باید تعیین شود چه شاخص هایی در طول پروژه اندازه‌گیری و این اندازه‌گیری هر چند وقت یک بار، در طول چرخه پروژه، انجام خواهد شد. باید پیش از شروع پروژه با تمامی ذینفعان درباره معیارهای سنجش به توافق برسیم، در ادامه برنامه‌ زمان‌بندی اولیه برای بازرسی‌ها و اندازه‌گیری‌ها تهیه و مورد تائید طرفین قرار گیرد.

۲.رصد کردن پروژه

ما در طول بازه‌های تعیین شده در مرحله قبل، پروژه را رصد می کنیم. پیدا کردن تعادل بین کنترل بیش از حد و کم پروژه‌ها یک چالش همیشگی برای مدیران پروژه می باشد نباید میزان پایش آنقدر زیاد شود که اعضای تیم احساس ناامنی کنند و یا آنقدر کم باشد که متوجه روند کار نشوید و خیلی دیر از مشکلات آن اطلاع پیدا کنید.

۳.تهیه‌ی گزارش

گزارشات کارآمد یکی از بهترین ابزارهای تصمیم‌گیری مدیران پروژه هستند. گزارش‌ها در مقاطع زمانی تعیین‌شده، با فرمت درخواستی، به شکلی مختصر و مفید ارائه داده می شود. بسته به مخاطب گزارش، نیازی نیست تمامی افراد درگیر در پروژه در جریان تمام جزییات قرار گیرند.

۴.اقدامات اصلاحی

پس از تعیین میزان انحرافات از خط مبنای اولیه، با رویکردی تحلیلی، تصمیم‌گیری می کنیم که آیا میزان انحراف فراتر از حد مجاز بوده و نیاز به یک اقدام اصلاحی و تغییر برای بازگشت به خط مبنای اولیه پروژه وجود دارد یا برای جلوگیری از افزایش میزان انحراف، اقدام پیشگیرانه کفایت می کند.

مراحل اجراي پروژه توسط شركت شبكه افـــزار

۱. بررسي وضع موجود شبكــه و شناخت نيــازهـا
۲. اجراي طرح ارائه شده توسط كارفرما و يا ارائه طرح پيشنهادي براي اجراي پروژه با در نظر گرفتن بهترين زمانبندي و كيفيت
۳. اجـراي پـروژه بر اسـاس زمانبندي و طـرح ارائه شده مورد توافق طرفيـن
۴. كنترل پروژه در طول اجـرا با استفــاده از نـرم افزار هاي كنترل پروژه از قبيل Micro Soft Project با روش PMBOK
۵. تست و بازنگـري پروژه اجـرا شـده
۶. راه اندازي پروژه و تست نهـائي آن
۷. مستند سازي فرآيند فني و اجــرائي پروژه، ارائه نقشه هاي مسير خطوط انتقال داده ، ركها و جانمائي نودهاي شبكه و اتمام آن.
۸. پشتيباني و نگهـداري شبكه

01